Марияна Николова: Няма да затваряме границата с Турция, бихме могли да изискваме най-много PCR тест

15.11.2020

Зимният туристически сезон до голяма степен ще зависи от турските туристи. В най-лошия случай ще изискваме отрицателен резултат от PCR за гости от Турция, но границите все още са отворени. Това съобщи министър Марияна Николова, която се завърна с посещение при югоизточната ни съседка, в предаването „Беновска пита“ по Канал 3.
Според нея през следващата седмица се планира нов онлайн форум между български и турски компании, който да осигури безопасен престой на туристите в нашите зимни курорти.
„Сега разчитам на нашите сънародници във вътрешния туризъм, както през летния сезон. Нашите зимни курорти са готови след издаването на заповед за безопасност. Контролът ще бъде значително засилен. Банско се готви да отвори врати от 4 декември с амбиции да работи до април, според прогнозите за времето ”, каза министърът на туризма.
Марияна Николова е убедена, че правителството се справя успешно с коронарната криза и заяви, че се работи много за постигане на баланс между ограниченията за обществото и облекченията за бизнеса.

Източник: novini.bg