Отзиви на клиенти

Какво казват клиентите за нас

Отзиви от продавачи и купувачи на недвижими имоти

Прочетете реални отзиви за покупка-продажба на недвижими имоти в България. Продавачите и купувачите, които са продали или закупили имот в България с помощта на компанията ЛидерБГ, споделят своята информация.  За да не се ограничавате с отзиви само на една компания, можете да се запознаете и с рецензии на българските недвижими имоти и да направите независими изводи за нейната привлекателност на други тематични сайтове, форуми и блогове.

България е известна с необикновено красивата си природа, невероятната кухня и богатите културни традиции. Тази славянска страна винаги е свързана с почивки на Черно море, великолепни ски и балнеоложки курорти. През последните години придобиването на недвижими имоти в България се превърна в една от най-популярните инвестиционни области сред руснаците,украинци, поляци, имигранти от бившия Съветски съюз, живеещи в Израел, Германия, както и местни жители-българи. Някои са склонни да станат собственици на недвижими имоти в България единствено с цел да разполагат със собствено жилище за сезонен отдих, обаче, съдейки по отзивите, относно закупуването на недвижими имоти в България, придобиването му носи много други предимства.

След присъединяването на България към Европейския съюз през 2007 г., страната влезе в качествено нов кръг на развитие. Днес пазарът на недвижими имоти в България е един от най-обещаващите и в същото време най-евтиният в Европа. Други предимства на инвестирането в българска собственост са:

 • изгодни условия за плащане;
 • възможност за получаване на доход от отдаване под наем на недвижими имоти в курортната зона;
 • лоялни бизнес условия
 1. Тодор, Ботевград

  Видях обява за продажба на двустаен апартамент в комплекс Андалузия, курорта Елените на сайта на ЛидерБГ. Имаше снимки и видео, описание на апартамента и цена, която ме учуди. Комплексът беше на първа линия, почти на плажа, апартаментът с пряка гледка към морето, с мебели.Обадих се на номерът за контакт и ми отговори Яна. Първият ми въпрос беше какво му има на този апартамент, че е на толкова низка цена,тя ми обясни, че собствениците искат спешно да продадат апартамента и това е цена за бърза сделка. На следващият ден отидохме с цялото семейство  да го видим. Светъл, просторен, с гледка море. Да, имаше нужда от лек ремонт, но съпругата ми започна виртуално да сменя завесите и да мести  мебелите, а дъщеря ми се разположи  на шезлонга на терасата. След една седмица вече бяхме собственици и започнахме да подготвяме "морската ни вила",както нарекохме апартамента, за лятната ни почивка. Благодаря на Яна и целият екип на ЛидерБГ за чудесната работата, която свършиха.

 2. Евгения, Московска област

  Бих искала да благодаря на агенция ЛидерБГ за предоставените услуги и конкретно на менеджерът Яна, която съпроводи продажбата на моя имот в комплекс Съни Дей, Слънчев бряг от началото до края. Много бързо се свърза с мен, предложи ми  да направи снимки  и видео, т.к. снимките, които имах не бяха достатъчно добри и бяха малко според нея. Когато видях рекламата на имотът ми с направените от агенцията снимки, разбрах, че наистина моите не бяха много хубави. Яна се съобрази се с моята програма и имотът ми  беше качен на няколко големи платформи още в същия ден, в който беше заснет. Купувач се появи много бързо, след един месец и адвокатът на  фирмата подготви  всички необходими документи от моя страна, както разбрах и документите на купувача, беше назначена дата на сделката  при нотариус и сделката се осъществи. След подписването на нотариалния акт парите веднага бяха преведени по моята руска банкова сметка. Радвам се, че се възползвах от техните услуги и ги препоръчвам като професионалисти в сферата си.

 3. Борислава, Пловдив

  Искам да благодаря на компанията ЛИДЕРБГ, която ми помогна да купя апартамент в курорт Елените дистанционно. Видях тяхна реклама, но тъй като
  живея в чужбина  и нямах възможност в следващите няколко месеца да се прибера в България, не бях сигурна дали беше подходящ моментът да търся
  апартамент точно в този момент. Все пак се свързах и ми отговори брокерът Яна, която ми обясни, че дори не е необходимо да се намирам
  в БГ, за да купя апартамент. Прдложи ми да направим онлайн оглед на апартаментите, които си бях набелязала.След като избрах апартамента, адвокатът
  на ЛидерБГ подготви всички документи и след сделката получих нотариалния акт с куриерска служба. Прекарах лятото в собствен апартамент на брега на морето, за което благодаря на Яна и на всички, които се погрижиха това да се случи.

 4. Людмила, Владимир, Киев

  Благодарни сме на Елена Обручкова и Недялка Бойчева за търпението, отличния, професионален подход при покупка на апартамент. Поради въведената карантина и затварянето на граници направихме покупка дистанционно, т.е. преведохме парите по посочената сметка и адвокатът на фирмата Недялка Бойчева, чрез пълномощно, направи покупка от наше име. Преди това получихме онлайн пълна информация за това, което ни интересува (входове в сграда, територията и подробностите за самия апартамент). По времето на нашето пристигане в България апартаментът е регистриран като собственост. Препоръчваме  компания ЛИДЕР БГ на всеки, който иска да купува или продава недвижими имоти в България. Хубаво е да се занимавате с професионалисти. Благодаря още веднъж и успех на вас, Елена и Недялка!

 5. Ина, Киев

  Прекрасна и евтина ваканция в България за 3 сезона ме накара да мисля, че би било хубаво да закупя свой собствен имот тук. За три години вече получих определена представа за местната география, плюсовете и минусите на различни градове. Реших, че искам апартамент не за сезонен отдих, а за постоянно местожителство. Имам пенсия и в бъдеще смятам да получа разрешение за пребиваване в България и да бъда тук постоянно. Ценовият диапазон също беше определен предварително. С такива първоначални данни се обърнах към компанията ЛидерБГ. Доволна от внимателното отношение на служителите. Първоначално на моята поща бяха изпратени няколко опции със снимки. Всички изглеждаха достатъчно добре. След 2-3 седмици успях да дойда в България и да огледам отново. За моя изненада снимките съответстваха на реалността. Избрах много бързо, мина една година и никога не съжалих. Благодаря ви!

 6. Лидия, Днепропетровск

  Възхищавам се на координираната работа на вашата компания! Отговориха на всички мои въпроси, предупредиха се за грешки и немислени решения ... Казват истината - всичко се знае за сравнение, имах с какво да сравня. При Лидер БГ всичко е ясно, а цените са адекватни. Радвам се, че дойдох при тях.

 7. Олег, Екатеринбург

  Елена, Недялка, Айлийн! Благодаря ви за свършената работа! Отначало ми направи впечатление уебсайтът на компанията - там можете да намерите оферти с много по-ниска цена, отколкото в други компании. След като си поговорихме по Skype, ние вече определихме дата за моето пристигане. Прегледите бяха много интензивни. Имаше много достойни оферти. Бях много доволен, че не ми беше предложен имот, който очевидно не беше подходящ за цената или местоположението. И най-ценното - бившият собственик ми направи отстъпка. Правната част от сделката за покупко-продажба бе изцяло придружена от адвоката Недялка Бойчева. Моето участие в това беше минимално. Надявам се, че сътрудничеството ни няма да свърши дотук. От своя страна обещавам да ви препоръчам на моите приятели и колеги.

 8. Александър Николаев, Санкт Петербург

  С ЛидерБГ, преди година брат ми продаде апартамент в България и говори много добре за тях. Ето защо, когато се наложи да продавам апартамента си в Слънчев бряг, се обърнах към тази агенция. Самата сделка за покупко-продажба се осъществи без мое присъствие - служителите на компанията действаха от мое име чрез пълномощник. Плащането дойде в сметката ми в руска банка навреме. Жена ми въздъхна облекчено - и не се съмнявах, че ще е така. Благодаря ви!

 9. Дмитрий

  Мисля, че имахме голям късмет с брокера - попаднахме в ЛидерБГ. Екипът работи много гладко, като един механизъм. Всеки е истински специалист в своята област. Майка ми все още е възхитена от общуването с тях. Купихме апартамент във Варна, затова периодично се обаждаме на любимата ни агенция. Наскоро разговаряхме с приятели - активно рекламирахме вашата компания и България. Хубаво е да говорим за това, което преживяхме и оценихме.

 10. Анастасия, Харков

  Лидер БГ: Благодаря за вашия професионализъм и внимание. Взехте под внимание всичките ми желания! Не съм експерт по всички правила за приключване на сделка за покупка-продажба и би ми било много трудно да се ориентирам в чужда държава. Вашият адвокат (Нидялка Бойчева) търпеливо ми разказа всичко, отново и отново, докато самата процедура не влезе в главата ми. Успех в работата и личната сфера!

 11. Денис, Москва

  Елена, Айлин, Нидялка! Благодаря Ви за помощ в продажба на моя апартамент в Слънчев бряг. Дори не се надявах, че купувачите могат да бъдат намерени толкова бързо. Благодаря Ви за освобождаването на всички формалности. Беше удоволствие да работя с Вас.

 12. Наталия, Казан

  В началото на годината заедно със съпруга си избраха апартамент в Слънчев бряг. Втората линия от морето. Децата, разбира се, са възхитени от възможността по всяко време да плуват в истинското море. Благодаря на персонала на ЛидерБГ!

 13. Мария и Антон, Москва

  Благодарим на агентите от ЛидерБГ за помощта им при закупуването на нашия тристаен апартамент в Несебър. Идваме не само за сезона. Щом се появи свободното време, веднага се качваме на самолета и след 3 часа вече сме в България. Ние ценим безопасността, комфорта, климата тук. И също така, че много славяни. Без дори да знаем български, можем да общуваме с местните на ниво домакинство. И всичко това, защото наистина искат да ви чуят. На 100% са доволни от апартамента, поддръжката е евтина, поне по московски стандарти. А самият живот - услуги, продукти - всичко е много по-евтино.

 14. Лариса, Балашиха

  Всичко започна с факта, че приятели разговаряха за покупката на студио в Слънчев бряг. Точно при нас беше планирано голямото изложение на българските недвижими имоти. След изложбата ми бяха изпратени много оферти. Но по принцип не бях доволна от цената. За 2 дни всички компании с изключение на ЛидерБГ предложиха своите възможности, въпреки че останах с най-приятното впечатление след разговор с Елена и Айлин. Затова след няколко дни сама им писах. Те предлагаха няколко варианта, но всички бяха подходящи за цената. Те се извиниха, защото след изложението имаха много спешни клиенти.
  Пътувахме по обекти с Елена. Тя вече имаше споразумение със строители  и собствениците, така че нямаше забавяния. Много ми хареса отношението на Елена - тя не наложи нищо против моята воля, но обективно разказа, включително за възможните недостатъци на апартаментите. И така на третия ден, когато сключихме договор, направих депозит. След това спешно до летището - със самолет.
  Не дойдох да подпиша нотариалния акт - издадох пълномощно на адвоката Нели Бойчева. Отидох да почивам с моя приятелка в апартамента ми. И наистина станахме приятели със служителите на ЛидерБГ. Често им пишеше и им се обаждаше - да се консултират за данъците и всичко това. Сега сама  съм добре запозната с тези въпроси.

 15. Михаил, Москва

  България е избор на жена ми, а не моя. Миналата пролет тя дойде в България за една седмица и разгледа куп обекти и се върна у дома, за да се консултира с мен и да вземе окончателно решение. България има много предимства пред Испания или например Турция. Това е прекрасен въздух, липсата на езикова бариера, много по-дълга от лятото в Москва, разумни цени. Не бива да мислите, че в България има само бюджетни жилища - аз лично видях много елитни варианти. И разбира се, близостта до Москва.
  Жилищният ни комплекс е малък, разположен на час от летището в Бургас. Всичко е обмислено за комфортен престой - спортни площадки, магазин, ресторант, спа център и, разбира се, басейн, където можете да се гмуркате, без да напускате дома си. Цивилизовано усамотение - така бих описал новата си придобивка в България.
  Идваме в България само през летните месеци. Поддръжката на апартамента е ограничена до малък данък. И всички усилия за поддържане на недвижими имоти в правилна форма и състояние са възложени на управляващата компания. Просто им оставяме ключовете и много малка сума пари.

 16. Антон, Перм

  През 2011 г. купихме апартамент в България, но скоро разбрахме, че студиото не ни е достатъчно. Благодарение на Лидер  БГ успяхме много бързо да реализираме жилището си и да изберем просторен двустаен апартамент. Доволни и щастливи!

 17. Катерина, Новосибирск

  Заедно с ЛидерБГ избрахме апартамент в Слънчев бряг - първо избрахме няколко предложения по снимки, а след това дойдохме да видим всичко със собствените си очи.
  В нашия случай снимките на апартаментите бяха напълно съобразени с реалността. Доволен съм от избора си. На пешеходно разстояние от мен е прекрасен плаж със златист пясък. Има много забавления, както за младежи и деца, така и за хора на средна възраст. Често посещаваме съседния град Несебър - има много добри ресторанти с национална кухня. Веднъж наели кола и отишли ​​до Истанбул. Така че, по отношение на географското разположение и климатичните условия в близост до Слънчев бряг, нещата са възможно най-добри.
  Като цяло трябва да кажа, че имахме голям късмет с брокера - Айлин работеше с нас. Заедно с него разгледахме много обекти, той разказа подробно за процеса на обработка на транзакцията. Не стигнах до окончателното подписване на договора - издадох пълномощно на адвоката Нели Бойчева.  След месец и половина всички формалности бяха завършени.

 18. Денис

  Благодаря ви за търпението и професионализма! Изпълнението на сделката беше бързо и ясно. След месец  стана пълен собственик на апартамента в Бургас. Честно казано, преди да се срещна с вас, се страхувах да си купя имот в чужбина. Успех и просперитет!

 19. Наталия, Москва-Хановер

  Последните няколко години във връзка с работата на съпруга й често се налага да ходи и дори да живее в Берлин. Въпреки активната реклама, в тази страна има много недостатъци, поне за мен. Чувствам се много по-комфортно в една по-разбираема и достъпна България. Е, отново, езиковата бариера - бавачката на децата ми изобщо не говори английски, а в България е много по-лесно да се адаптират руските говорители.

  Благодарение на агенция ЛИДЕР БГ за кратко време беше възможно да се придобият елитни апартаменти по българските стандарти в Поморие. Сега има къде да дойда да се отпуснете със семейството.

 20. Дмитрий, Санкт-Петербург

  Елена, Айлин Здравейте! Вие сте много общителни и мили хора. И най-важното, веднага разбрахте от какво имам нужда.
  Много исках апартамент, в който по-късно няма да се срамувам да каня приятели и роднини. Испания и други скъпи дестинации отпаднаха много бързо поради високата цена. В България солидните, елитни апартаменти са поне 3 пъти по-евтини. Апартаментът ми се намира в Несебър. Много висококачествено строителство. Използвани са мрамор и гранит, в кухнята - скъпи плочки, на балкона - елегантни огради от ковано желязо. В същото време разходите за поддръжка на апартамента са много малки - по-евтини, отколкото например в Санкт Петербург или Москва

 21. Инна,Москва

  Собствен апартамент на морето - сега и нашето семейство го има! Двустаен апартамент в село Равда не е по-лош от жилището в популярния Слънчев бряг. Само на 100 метра от плажа. В цената на апартамента било включено обзавеждане. Лично на мен ми харесва, че можете да летите до Москва само за няколко часа. А Равда се намира на 15 минути от летището. Това е голямо значение за нас, тъй като имам две малки деца и дългото пътуване би било много уморително. Чист въздух, красива природа, добро отношение към рускоговорящите. Като цяло сме доволни. Специални благодарности искам да кажа на адвокат Недялка Бойчева. Бяхме много доволни да работим с Вас, чувствахме, че сте истински професионалист.

 22. Татяна, Николай, Сергей, Москва

  Колкото по-близо до пенсионирането, толкова повече и аз и съпругът ми искахме да се преместим някъде към морето. В Москва ни липсва слънцето и слънчевото настроение. Отначало внимателно погледнаха Хърватия, Черногория и дори Албания. Спряха в България, защото го смятаха за най-приятелски и достъпно. Започнахме да търсим агент. Обаждахме се с различни компании, в резултат на което стигнахме до Елена и нейните колеги. Още преди пътуването  решихме, че интересуват  варианти в Свети Влас, после в Бургас и Равда. Разгледахме и нови жилища, но в крайна сметка ни хареса вторичното. Но това е просто супер вариант! Бившите собственици направиха ситуацията в апартамента „за себе си“, тоест за комфортен живот. Ние буквално купихме само няколко от мебелите. Докато летя тук няколко пъти годишно. Някога бяхме в България през есента - слънчево и топло. В бъдеще, когато най-накрая се оттеглим и се преместим в България, ще направим саниране, но засега всичко ни подхожда. По принцип не чакаме пенсия и преместване. Планираме да направим разрешение за пребиваване.

 23. Настя, Бат Ям

  Искам да изкажа своята благодарност на целия екип на агенция ЛИДЕР БГ! Всички вие сте много достойни хора и професионалисти! Благодарение на вас успяхме бързо да намерим и купим апартамент за моите родители. Те са много щастливи, вече се подготвят за преместване. Мисля, че местният климат ще им бъде от полза - те го заслужават. Благодаря отново, желая ви успех, ще препоръчам България и вашата компания на всички!

 24. Иван, Единбург

  В моята родина „спрян“ един заем  и  реших да продам апартамента в България, от който по принцип бях много доволен. Последните 3 години обаче практически  не се появявал там. Страхувах се, че ще прекарам много време в търсене на купувач. Но благодарение на компанията LeaderBG, желаещите бяха намерени веднага, аз се съгласих на малка отстъпка. Благодаря, честно казано, не очаквах такава бързина.

 25. Виктор, Киев

  Елена, благодаря ти за такова горещо посрещане и искрена грижа! За толкова кратко време разгледахме много обекти, но мисля, че успяхме да изберем най-оптималния. Като цяло много харесвах България - и климата, и хората, и стандарта на живот. И най-важното - имате истински мир.

 26. Наталия Василиевна, Перм

  Елена, Айлин, Нели - Благодаря !!! Днес получих документи за сега моето студио в Поморие. Дойдох в България с внучката си на почивка две години подред - едновременно на разузнаване. Сега тук имам собствено жилище и е много по-удобно.

 27. Олга, Санкт Петербург

  Здравей Елена! Искам да благодаря Вас, Айлин и целия екип за помощта при избора и закупуването на апартамент в Слънчев бряг. В началото се страхувах да купувам имот от разстояние - никога не знаеш какво. Но нямах абсолютно никакво време да карам напред-назад. Така в началото на сезона пристигнах с децата си в собствения си апартамент. Пристигнахме и не останахме разочаровани - всичко беше както в описанието, така и на снимките. Много се радваме, че всичко се оказа толкова бързо и „на колела“ - тоест почти без участието ми във всякакви формалности.

 28. Анатолий, 43 години, Москва

  Синът ми живее в България от 5 години. Аз самият бях там в съветско време. Винаги съм харесвал тази страна и затова съпругата ми и аз решихме, че българският апартамент няма да бъде излишен за нас. В резултат на това благодарение на Елена Обручкова от ЛИДЕР БГ избрахме комфортен апартамент. Исках комфорт, безопасност и спокойствие - това е, което имаме. Вътре в жилищния ни комплекс, собствена озеленена зона с детска площадка, паркинг. Жилището е солидно - предназначено е за постоянно пребиваване, а не за почиващите, които идват през високия сезон - да купуват. Сделката беше завършена без затруднения. Препоръчваме го на всички!

 29. Z

  Купих си апартамент в България и съм толкова доволен, че думите не могат да предадат! Оказа се студио (малка кабина) с мебели, точно на брега, на първия ред. В комплекса има всичко, включително детски и възрастни басейн. С нашите пари се оказа около 1 600 000 рубли. Освен това се съгласих на разсрочен план за една година без лихва. ... Вярвам, че докато цените не са високи, трябва да имате време да закупите жилища там и няма какво да се притеснявате в съдържанието. Оказва се, 12 хиляди рубли. годишно, заедно със защитата и почистването на басейна.
  http://www.u-mama.ru/forum/family/housing/236329/3.html

 30. tryk

  В България руснаците купуват недвижими имоти по-често от други. Например в комплекса имам много рускоезични съседи. Има много предимства: жилищата са по-евтини, отличното местоположение в близост до морето, страна в рамките на Европейския съюз, храната и комуналните услуги са евтини, цените на недвижимите имоти са стабилни, можете да печелите под наем.
  http://avtomarket.ru/forum/vse%20ok/50061/

 31. Avgust

  С придобиването на недвижими имоти в България няма проблеми. Изборът на пазара е колосален. Единственото „но“: как да не сгрешим при избора и закупуването на подходящия имот. По този въпрос никой посредник няма да ви помогне. Всичко зависи изцяло от вас и бъдещите ви планове.
  http://vbolgarii.su/forum/30-5-1

 32. klamer

  По въпроса за правата за придобиване на недвижими имоти от чужденци. Лицата имат право да закупят къща или апартамент в България, независимо от гражданството. Най-лесният начин е с покупката на апартаменти: транзакцията се изпълнява почти автоматично. С къщите в града / селото обикновено също няма проблеми. Но с дачите и селските къщи ситуацията е по-сложна, тъй като те обикновено се продават заедно със земята, а чужденците (физическите лица) в България нямат законно право да придобиват земя. Трябва да продадете земеделска земя или да промените състоянието на разпределението.
  http://forum.chemodan.ua/index.php?showtopic=42640

 33. Agorohov

  Ако говорим за това къде е по-добре да купувам недвижими имоти, тогава Свети Влас - най-доброто от това, което видях! От една страна са зелени планини, от друга - морето се вижда ясно, тъй като комплексите са изградени на склон. Всичко е спретнато, спазва се един-единствен архитектурен стил. Доколкото мога да разбера, качеството на строителството е добро. Има по-малко туристи, отколкото в съседните курорти. Единственият недостатък е тесният и на места много скалист плаж. Мисля, че като цяло курортът е фокусиран върху руската общественост, така че е много удобно да се отпуснете тук.
  http://forum.aboutbulgaria.biz/viewtopic.php?f=83&t=33770

 34. Lina

  Ето един невероятен, точно същият божествен въздух! Преди 4 месеца купихме апартамент в Несебър с помощта на "Лидер БГ". Много много доволен! Дори не сме мислили, че можете да изберете и купите апартамент от първата обиколка за гледане! И сега живеете тук, печелете на свободна практика, гледайте невероятната гледка от прозорците и се наслаждавайте на живота!
  http://forum.ners.ru/viewtopic.php?f=24&.=10"t=7959.=10"&.=10"start=10

 35. guculka

  Бързам да споделя радостта си: Върнах се от България като собственик на студио в Слънчев бряг! Мястото е тихо и все пак недалеч от бреговата ивица и местата за забавления. Персоналът на ЛИДЕР БГ ме срещна и ме настани в хотел. Между другото, платих за стаята доста евтино. Тогава ме обиколиха комплексите няколко дни, показаха всичко, запознаха ме с управителите. Самият собственик пристигна след сключването на сделката. Всичко мина ясно, с достойнство, без неприятни изненади. ... щях да имам още 50 хиляди, щях да купя недвижими имоти в комплекса, който се строи, за да го предам на туристите по-късно! Междувременно просто съм много щастлив, че се сдобих с парчето си слънчева България!

Оставете отзив