Консулските ни служби в Русия възобновиха приема на документи за визи

05.05.2021

Консулските служби на България на територията на Руската федерация възобновиха приемането на документи и издаването на визи на всички руски граждани, желаещи да дойдат у нас, съобщава външното министерство.

Това обяви както миналата седмица, така и сряда от VFS Global, чиито 59 визови центрове за износ в Русия също приемат документи за български визи.

Преди две седмици вицепремиерът Екатерина Захариева възложи на консулските служби на Република България да се подготвят за издаване на туристически визи. В нашето посолство в Москва миналата седмица се проведе среща с всички туроператори, както и с VFS Global.

Визовите процедури за руските граждани бяха максимално опростени. Заявления за българска виза могат да се подават в 59 града и 3 консулства в Русия. Местните туроператори, акредитирани с консулски услуги, могат по електронен път да подават заявления за визи за своите клиенти.

Желаещите да посетят България с туристическа цел получават визи в нашите консулски офиси, в офиса на техния туроператор или външен изпълнител без никакви формалности.

Източник: moreto.net